Springstaartjes ( collembola )
Springstaartjes ( collembola )

Springstaarten De springstaart ( collembola) wordt gekenmerkt door de monddelen die in de kop liggen. Springstaarten hebben bijna altijd een gevorkte staart, hierin ontlenen zij dan ook hun Nederla...

€ 2,40
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Springstaarten

De springstaart ( collembola) wordt gekenmerkt door de monddelen die in de kop liggen. Springstaarten hebben bijna altijd een gevorkte staart, hierin ontlenen zij dan ook hun Nederlandse naam. Met behulp van deze staart kunnen ze bij gevaar wegspringen.

De meeste springstaarten zijn korter dan 6 mm, vele soorten worden slechts enkele millimeters groot. Collembola leven in het algemeen in de bovenste lagen van de bodem en voeden zich met rottend organisch materiaal en schimmels. Ze kunnen daar in enorme aantallen voorkomen.

Wij verkopen slechts de spingstaarten met een gemiddelde lengte van 1,5 mm. Springstaarten zijn zeer geschikt als voedseldier. Vooral gifkikkers zijn er dol op.

Let op: Iedere dinsdagmorgen halen wij verse springstaartjes bij de kweker. Voor een snelle levering is het daarom handig wanneer u op/ voor maandags besteld. U weet dan zeker dat u de springstaartjes enkele dagen later al ontvangt, en dat de levertijd dan geen week bedraagt.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.