Krulvliegen Bakje ( Musca domestica )
Krulvliegen Bakje ( Musca domestica )

KrulvliegenDe krulvliegen ( Musca Domestica) zijn eigenlijk gemuteerde huisvliegen, ze zijn blind en hebben gekrulde vleugels. Doordat de vleugels gekruld zijn kunnen ze niet meer vliegen. Wel zijn...

€ 1,85
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Krulvliegen

De krulvliegen ( Musca Domestica) zijn eigenlijk gemuteerde huisvliegen, ze zijn blind en hebben gekrulde vleugels. Doordat de vleugels gekruld zijn kunnen ze niet meer vliegen. Wel zijn ze erg beweeglijk. Hierdoor zijn zij een eenvoudige prooi voor kleine reptielen, kleine vogels, en kikkers.

Soms is de kweek van de krulvlieg niet helemaal waterdicht. Een enkele keer ontstaat er namelijk wel een vliegende niet- vliegende krulvlieg. Maar deze worden er meestal wel tussen uit gehaald.

Verpakking:
De krulvliegen worden geleverd als poppen in een doosje met zaagsel en een papierprop. Wanneer u ze thuis ontvangt, zitten er eerst alleen nog maar poppen in. Na ongeveer 3 tot 5 dagen zullen deze poppen veranderen in vliegen. U dient ze wel te bewaren bij een temperatuur van 20 tot 25 graden Celsius.

De krulvliegen kunt u bewaren in de meegeleverde verpakking.

Temperatuur:
Bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden komen de krulvliegen snel uit. Wanneer u het ontpoppings proces wilt vertragen kunt u de krulvliegen bewaren bij een koudere temperatuur, tussen de 10 en 12 graden. De zal er voor zorgen dat de poppen niet zo snel uit komen.

Voeding:
Wanneer de poppen uit komen raden wij aan om een stukje keukenpapier met een beetje melk en een beetje druivensuiker in het doosje te leggen. Zo voorkomt u uitdroging en krijgen de vliegen voeding.

Let op: Iedere dinsdagmorgen halen wij verse krulvliegen bij de kweker. Voor een snelle levering is het daarom handig wanneer u op/ voor maandags besteld. U weet dan zeker dat u de krulvliegen enkele dagen later al ontvangt, en dat de levertijd dan geen week bedraagt.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.