Fruitvliegen Klein ( Drosophila melanogaster )
Fruitvliegen Klein ( Drosophila melanogaster )

Fruitvliegen In ons assortiment hebben we de grote fruitvlieg (Drosophila hydei) en de kleine fruitvlieg (Drosophila melanogaster). Fruitvliegen zijn ongeveer 3 tot 4 mm groot, de huid is geelbruin...

€ 1,70
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Fruitvliegen

In ons assortiment hebben we de grote fruitvlieg (Drosophila hydei) en de kleine fruitvlieg (Drosophila melanogaster).
Fruitvliegen zijn ongeveer 3 tot 4 mm groot, de huid is geelbruin en hij leeft van levende gistcellen die voornamelijk in rottend fruit zitten, vandaar ook de naam fruitvlieg.

In 2 weken tijd heeft de fruitvlieg zich ontwikkeld van ei tot een pootloze larve tot een pop en een volwassen vlieg. Zowel de grote als de kleine vlieg hebben beide een afwijking in de vleugels, hierdoor kunnen ze niet vliegen.

Fruitvliegen zijn prima voedseldieren voor : kleine vogels, kleine kikkers, en kleine reptielen.

Verpakking:
De fruitvliegen worden geleverd met een voedingsbodem. Hier boven op zitten vaak al enkele vliegjes. Deze vliegjes leggen hun eitjes in de voedingsbodem. Hierdoor komen er weer nieuwe larven uit wanneer ze bij u thuis aankomen. U heeft dus altijd verse vliegen. De fruitvliegen kunt u goed bewaren in de meegeleverde verpakking.

Temperatuur:
Bij voorkeur tussen de 20 en 25 graden Celsius Als u de verpopping rustiger wilt laten verlopen kunt u de fruitvliegen bewaren op een lagere temperatuur 15 tot 18 graden Celsius.

Voeding:
U kunt eventueel wat kleine stukjes fruit voeren om er zeker van te zijn dat alle larven de belangrijkste voeding binnen krijgen houdt de voedingsbodem wel vochtig met bijvoorbeeld een stukje keukenrol.

Let op: Iedere dinsdagmorgen halen wij verse fruitvliegen bij de kweker. Voor een snelle levering is het daarom handig wanneer u op/ voor maandags besteld. U weet dan zeker dat u de fruitvliegen enkele dagen later al ontvangt, en dat de levertijd dan geen week bedraagt.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.