Top

Compost Wormen 1 KG

  • Compost Wormen 1 KG
20,00
per stuk

Compostwormen

Compostwormen hebben als doel het composteringsproces te versnellen, en het verbeteren van de compost.

Veel mensen maken gebruik van een compostvat. Om het proces te versnellen is het aan te raden om goede compostwormen toe te voegen aan uw vat. De compost die hier vervolgens uit voort komt, noemt men ook wel wormencompost of vermicompost.

Bij echte vermicompost is al het afval door de mond van een worm gegaan, verteerd, aangerijkt met mineralen, verteringsenzymen en specifieke micro organismen, en vervolgens uitgescheiden als vermicompost.

Wormen zorgen er voor dat er meer lucht in de grond komt. Dit komt mede door de gangen die de wormen graven. Hierdoor komt er meer zuurstof in de grond en zullen planten beter groeien.

Onze compostwormen zijn de soort: Dendrobena Veneta met hier en daar een Eisenia Fetida er tussen. We hebben gekozen voor de Dendrobena worm omdat dit een sterkere worm is, en daardoor langer houdbaar. De dendorbena Veneta composteert net zo goed.

Maat van Compost wormen

Voor compostwormen gebruiken we een mix van verschillende maten. Stel dat de gemiddelde worm ca 1 gram weegt, dan zitten er in een 1 kg verpakking naar schatting 1000 wormen.

De compostwormen zijn in diverse verpakkingseenheden leverbaar.