Top

Tubertini Slider Elastiek NR 6 / 1,6 mm

  • Tubertini Slider Elastiek NR 6 / 1,6 mm
4,35
per stuk

Slider Elastiek
Merk: Tubertini
Inhoud: 5 meter per verpakking

Het vissen met de vaste stok blijft nog altijd geliefd. Al jaren lang veranderd er weinig aan het vissen met de vaste stok. Slechts het materiaal wordt verbeterd. Maar daar is nu verandering in gekomen met de 'elastiekmontage'.

Een voordeel van het vissen met elastiek is dat men met een nog dunnere lijn kan gaan vissen. Het elastiek fungeert namelijk als een soort veer. Door middel van de elastiekmontage is de kans groot, dat u nu ook de grotere vissen kunt verleiden. Bovendien is het vissen met elastiek visvriendelijker. Dit komt doordat het elastiek als een soort van schokdemper fungeert, hierdoor zal het haakje beschadigingen aan de vis beperken tot een minimum. Het vissen met elastiek heeft dus vele voordelen.

Normaal is men gewend de nylon lijn aan de hengel te monteren, maar bij het elastiek vissen monteert uw de lijn er in. Wanneer u nu de vis aanslaat, trekt de vis het elastiek uit de hengeltop. Hierdoor verneemt de vis minder weerstand.

Bij het vissen met elastiek wordt behalve het elastiek, gebruik gemaakt van kegels, topbussen en van connectors. De kegels worden in de hengel gemonteerd. Op deze kegel wikkeld u het elastiek.Het elastiek komt vervolgens aan de bovenzijde van de top er uit. Een topbus voorkomt beschadiging aan uw top en aan uw elastiek. Het elastiek wordt bevestigd aan een connector. Aan de andere kant van de connector bevestigd u de lijn. Wanneer er niet aan de lijn getrokken wordt, glijdt de connector netjes in de topbus.

Er zijn verschillende diameters Slider elastiek. Voor de dikte geldt: Hoe dikker het elastiek, hoe sterker. De dikkere soorten elastiek zijn bedoeld voor het vissen op grotere explemplaren zoals karpers.