Top

Exo Terra Repti Glo 10,0 / 15 Watt 45 cm

  • Exo Terra Repti Glo 10,0 / 15 Watt 45 cm
21,90
per stuk

Repti Glo 10.0
Merk: Exo Terra
Wattage: 15 watt
Afmeting: 45 cm

De Repti Glo 10.0 UVB is een tl lamp welke speciaal is ontworpen voor woestijnterraria. De lamp heeft een hoge lichtopbrengst en spreid zijn energie efficient uit bij grote terraria. De lamp straalt UVB uit, dit hebben vele reptielen en amfibiën nodig.

In de natuur hebben woestijnen meer zonnestralen in vergelijking met vochtige gebieden. Bovendien zijn er minder wolken aanwezig en zijn er weinig bomen en planten die het licht blokeren. De reptielen die normaal in een woestijn leven worden dus meer blootgesteld aan UVB, dan een reptiel welke normaal in een tropisch regenwoud leeft. Dit is de reden dat de Repti Glo 10.0 UVB vaak wordt aangeraden aan mensen met een woestijn gerelateerd reptiel.

De lamp straalt het UVB uit tot op een hoogte van 50 cm. De langere TL lampen kunnen ook boven meerdere terraria geplaatst worden. Ook kan de lamp gebruikt worden wanneer u gaas boven het terrarium heeft, gaas met fijne mazen beperkt de UVB penetratie tot 50 %. 

De Repti Glo buislampen hebben een hogere lichtopbrengst en spreiden hun energie efficiënter bij grotere terraria.
Exo Terra heeft een volledig gamma van elk type, Repti Glo 2.0, Repti Glo 5.0 en Repti Glo 10.0, ten einde te voldoen aan elke terrarium afmeting.
De langere maten kunnen boven meerdere terraria geplaatst worden.

De TL lampen zijn in verschillende wattages, en afmetingen te verkrijgen.